Wat is agility ?

Agility, of behendigheid, is een actiespel waar het plezier van hond en baas voorop staat. Bij agility gaat het erom dat de hond een parcours bestaande uit verschillende hindernissen in een voorgeschreven volgorde foutloos en zo snel mogelijk aflegt. De geleider mag de hond tijdens het lopen van het parcours met de stem en door gebaren aanwijzingen geven. De handler mag de hond of de hindernissen echter niet aanraken. De hond moet dus heel goed leren om op gesproken aanwijzingen en op lichaamssignalen snel en op de juiste manier te reageren. Bij agility wordt een groot aantal hindernissen gebruikt die een beroep doen op de verschillende vaardigheden van de hond.   

Agility is de pleziersport en vrijetijdsbesteding voor honden en bazen. Het sluit aan bij de natuurlijke wil tot beweging en aard en gedrag van de hond. De hond (en baas) moet zich lichamelijk inspannen, al zijn spieren worden getraind. De hond wordt zelfbewuster en de band met de baas / bazin wordt versterkt.  

U kunt iedere zaterdagmorgen of woensdagavond vrijblijvend op Sportpark de Merelweg komen kijken naar het beoefenen van deze prachtige hondensport. Indien u behoefte heeft om deze sport aan den lijve te ervaren, dan bestaat de mogelijkheid om ( na afspraak ) onder de begeleiding van een ervaren agility instructeur het opgestelde parcours met uw hond af te werken.

Een seizoen duurt 15 lessen en hiervoor zijn de kosten € 85,00. Aanmelden kan via het onderstaande email adres. Er bestaat tevens de mogelijkheid om tijdens het lopende seizoen in te stromen mits er plaats is.

Indien u verdere informatie wilt ontvangen dan kunt u dit via info@viervoetersvos.nl. aanvragen.

 

Wat is pré-agility ?

In feite is Pré-Agility voor iedere viervoeter een goede sport om uit te oefenen. Bijvoorbeeld jonge honden mogen vaak nog niet springen en kunnen dus ( nog ) niet aan bijvoorbeeld Agility mee doen. Pré-Agility is dan een goede uitkomst. Hierbij hoeft de hond namelijk niet hoog te springen, maar kan hij wel lekker actief bezig zijn. Viervoeters V.O.S. beschikt over een uitgebreid arsenaal hindernissen die speciaal zijn aangeschaft voor deze agility activiteit van Viervoeters V.O.S. Vanaf 4 maanden mag Uw hond meedoen aan de Pré-Agility.

Het is een uitstekende voorbereiding voor honden onder de 12 maanden op de komende trainingen die Viervoeters V.O.S. aanbied. De honden hebben al maanden van tevoren kennis kunnen maken met de hindernissen zoals eerder genoemd en raken vertrouwd met deze toestellen. Weliswaar worden de hindernissen zodanig opgesteld dat voorkomen wordt dat honden op een te vroege leeftijd hun gewrichten gaan belasten, maar spelenderwijs kunnen ze wennen aan de hindernissen, commando’s en aan andere honden. Tevens wordt de hond zelfbewuster en de band met z’n baasje wordt versterkt. Maar niet alleen jonge honden kunnen deze leuke sport beoefenen maar ook de wat oudere honden of honden die moeten revalideren vanwege een opgelopen blessure. Deze Pré-Agility sport is niet belastend want er wordt niet hoog gesprongen of geklommen. Wij geven ieder toekomstig Agility lid de mogelijkheid om lekker en op een ongedwongen manier leuk bezig te zijn met je hond middels:  Pré-Agility .
We trainen 45 minuten tot een uur om bijvoorbeeld de jonge honden niet al te zwaar te belasten. Elke zaterdag begint de training om 09.45 uur en duurt tot ongeveer 11.00 uur. In dit iets meer dan een uur zit het opbouwen en afbreken van het Pré-Agility parcours meegerekend.

Net als bij de volwassen honden duurt deze sessie 15 lessen en hiervoor zijn de kosten € 85,00. Aanmelden kan via het onderstaande email adres. Er bestaat tevens de mogelijkheid om tijdens het lopende seizoen in te stromen mits er plaats is.

Indien u verdere informatie wilt ontvangen dan kunt u dit via info@viervoetersvos.nl. aanvragen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb